Een aanpak op maat. Op mensenmaat.

Elk loopbaanverhaal is uniek.
Maar altijd draait het om mensen, hun passie en hun dromen.
We zijn er dan ook trots op dat we al meer dan 1500 m/v’s op weg gezet hebben naar nieuwe professionele energie.
Hun verhalen en bevindingen blijven ons inspireren.
Hun getuigenissen geven jouw misschien dat ene duwtje in de rug om ook de stap te zetten.
De stap richting een loopbaan waarin alles beter loopt.

Dank voor je goede begeleiding in mijn persoonlijk ontwikkelingsparcours. Ik ben tevreden van mijn traject tot dusver. Ik heb terug hernieuwde energie om er voor te gaan. Door je manier van zijn en je concrete tips, duw je me steeds een stap verder naar hetgeen ik ambieer en dat vind ik top.
Myriam
Graag wil ik je bedanken voor je professionele begeleiding, je persoonlijke aanpak en inlevingsvermogen. Hierdoor was elke sessie voor mij niet alleen leerrijk maar had ze ook een positief effect op mijn herstelproces naar aanleiding van mijn burn-out.
Inge
Als iemand mij vroeg: “waar wil je staan over 5 jaar” moest ik telkens het antwoord schuldig blijven. Wil ik nog wel verder in mijn huidige job? Indien niet, welke job is dan wel perfect voor mij?
Daarom startte ik met loopbaanbegeleiding bij het Loopbaanhuis. Ik leerde mezelf op professioneel vlak beter kennen en kwam zo te weten in welke werkomgevingen ik me als een vis in het water zou voelen. Ik kreeg ook inzichten over hoe ik mij in mijn huidige job beter kon voelen door issues aan te kaarten en door aan “job crafting” te doen.
Het Loopbaanhuis staat voor : een no-nonsense aanpak, diepgaande gesprekken die leidden tot nieuwe inzichten en dit gestaafd zijn met tal van voorbeelden die je mag meenemen naar huis (voorbeeld cv’s, -motivatiebrieven, -LinkedIn profielen…). Je gaat achteraf naar huis met een mapje vol concrete tools om zelf aan de slag te gaan!
Eline
Het Loopbaanhuis is een loopbaancentrum met een hart en met een heel persoonlijke aanpak. Nooit heb ik er mij een nummer gevoeld. De aanpak bij Anita is doeltreffend. Zij deed me op een constructieve manier nadenken om mijn toekomst vorm te geven. Dank zij haar steun nam ik beslissingen die ik alleen niet had durven nemen.
Je voelt je bij Anita als 50 plusser niet “afgeschreven”. In tegendeel, ze haalt alle goeie eigenschappen naar boven en kan ze in de verf zetten. Bovendien kent ze de arbeidsmarkt heel goed en heeft veel ervaring in het begeleiden naar werk. . Haar enthousiasme geeft je zelfvertrouwen en zo ga je positief en gericht op zoek naar werk, met resultaat!
Ik kan het Loopbaanhuis met een gerust hart aan iedereen aanbevelen !
Thérèse
Een half jaar eerder deed ik beroep op een ander loopbaancentrum. De uitkomst was toen … je blijft beter waar je bent; het risico is ‘te groot’ als je verandert. Dit gevoel van geruststelling was van korte duur. Ik voelde mij snel terug ellendig. Gezien ik nog recht had op een tweede loopbaancheque nam ik contact op met het Loopbaanhuis.

Door de diepgaande gesprekken met Anita en de resultaten van de CareerCoach vragenlijst vielen alle puzzelstukken op hun plaats. Ik vergeet nooit het kwadrant waarin wij de pro’ s en contra’s van mijn job hebben geschetst. Enkel anciënniteit, loon en comfort hielden mij bij mijn werkgever. De gouden kooi stond op een kier … Het is dankzij de kordate aanpak van Anita en de heldere analyse van mijn situatie dat ik de grote stap heb durven zetten naar een ander type maar vooral heel boeiende job.

Ingrid
Als jouw “poulain” ben ik fier jou te mogen melden dat het me is gelukt. Ik vond een erg prettige job, mooie uitdagingen, met veel voldoening. Je hebt mij geweldig geholpen met jouw enthousiaste coaching, vooruit kijken, doel kiezen, concentreren, diep inademen, go… Men zegt : “dit heb je zelf gedaan”, maar jouw steun vergeet ik niet.
Peter
Jouw sessies hebben me heel erg goed gedaan. Ik heb het gevoel dat ik er veel sterker uit gekomen ben en steviger in mijn schoenen sta. Zowel op mijn werk nu, als naar mijn geloof in de toekomst toe. Dankjewel daarvoor!
Frouke
Een arbeidsongeval verhinderde mij mijn job nog te doen. Bovendien was de sfeer op het werk zoek. Ik nam contact op met het Loopbaanhuis om mijn professionele toekomst uit te klaren. Ik twijfelde geen moment om met Anita in zee te gaan. Zij is een vlotte en professionele coach die mij de absolute noodzaak van doelgericht solliciteren liet inzien. Niet voor zomaar een job gaan, maar één die in de lijn ligt van mijn interesses en mijn talenten. Ik kon rekenen op constructieve feedback en persoonlijke opvolging ook na het begeleidingstraject.
Daisy
Ik ben Anita heel dankbaar. Zij heeft mij tijdens een loopbaantraject bij mijn werkgever een spiegel voorgehouden en daar heb ik heel wat uit geleerd. De tips die ik meekreeg zullen mij gedurende de rest van mijn loopbaan van pas komen. Het is heel gemakkelijk praten met Anita. Het gaat als vanzelf. Zij is je vertrouwen meer dan waard.
Inge
Anita was mijn coach tijdens een intern loopbaanbegeleidingstraject bij mijn werkgever. Zij deed mij inzien dat ik goed zit in mijn huidige job. Het is nu duidelijk voor mij wat belangrijk is in mijn werk en wat mij gelukkig maakt. Dit maakt mij sterker naar de toekomst toe.
Kristof
J’ai été “secouée” et positivement impressionnée par la qualité de notre discussion. Tu es une coach très professionnelle!
Laure
“Ik was op het werk uitgevallen door een burn-out. Enkel thuis blijven en afstand van het werk nemen leken me niet voldoende om na verloop van tijd mijn job te kunnen hervatten. Er was méér nodig! Na overleg met de huisarts, nam ik contact op met het Loopbaanhuis. Door vraagstellingen, oefeningen, thuisopdrachten kwamen we tot het ontstellend inzicht dat ik al jaren niet goed bezig was. Daardoor evolueerde ik negatief tot op het punt waarop ik crashte. Dit was even slikken. Maar tegelijk een aanzet om werk te maken van een prioriteitenlijst voor mijn loopbaan. Dankzij loopbaanbegeleiding vond ik weer meerwaarde in mijn werk en geraakte ik uit de impasse. Een andere jobinhoud binnen dezelfde organisatie geeft mij momenteel opnieuw ademruimte en doorgroeimogelijkheden. Ik heb weer een realistisch en bevredigend professioneel toekomstbeeld.”
Chris
“Ik deed een beroep op Het Loopbaanhuis omdat ik professioneel volledig in de knoop zat met mijn nieuwe job en mijn nieuw management. Deze job viel net samen met een moeilijke gezinssituatie. Anita deed mij inzien dat ik moet kiezen voor wat voor mij belangrijk was. Op dat moment was mijn gezin belangrijker en had ik heel andere ambities. Deze waren niet combineerbaar met mijn nieuwe job. Na mijn eerste ontmoeting viel er een enorme last van mijn schouders en reed ik terug naar huis met een grote glimlach op mijn gezicht. Na enkele weken nam ik dan ontslag en begon ik onmiddellijk aan mijn tweede carrière. Ik had opeens zoveel meer tijd voor mezelf en mijn gezin. Deze beslissing leerde me om voor je eigen ambities te gaan en niet te blijven steken in een situatie waarin je ongelukkig bent.”
Karel
“Ik wou mijn cv grondig onder handen nemen. In plaats van enkel naar de details van mijn cv te kijken nam Anita eerst een stap terug: wat was mijn doel? Op basis daarvan brachten we gericht verbeteringen aan. Hierdoor nam ik ook de tijd om beter na te denken over wat ik zocht: een job die bij me past, waar ik zelf echt meerwaarde uit haal. Een aanrader voor iedereen die advies nodig heeft bij een keuzemoment in zijn of haar carrière!
Henri
“Samen met Anita kon ik ontdekken wat voor mij belangrijk is in een job, hoe ik dit het beste aanpak en vooral hoe ik mezelf kan verkopen. Het traject dat je aflegt, loopt niet altijd van een leien dak en vergt soms veel werk. Maar dan krijg je plots een mailtje van Anita waardoor je op slag alles weer anders gaat bekijken en opnieuw de moed vindt om er tegenaan te gaan!”
Eliesa
“Ik zat al even met de vraag of mijn job echt wel iets voor mij was. Ik had het gevoel dat ik mezelf niet kon zijn op mijn werk. Daarnaast waren er een aantal factoren waaraan ik mij echt begon te ergeren. Dat kostte me mijn meer energie dan het me opleverde. Op de site van de VDAB las ik over loopbaanbegeleiding: dat leek me iets om te volgen. Het kennismakingsgesprek bij Het Loopbaanhuis is vervolgens heel goed verlopen. Al tijdens dat gesprek werd ik aan het denken gezet. De bal was aan het rollen.”
Eliesa
“I’ve learned a lot while I was in the training: make my CV better, presentation to the interview, less body language, go straight to the point. It even helped me to make some change in my own personal life as well.
Kossie
“Ik was mijn zelfvertrouwen volledig kwijt. Het Loopbaanhuis heeft me geholpen om dat terug te vinden.”
Evelyn
“Je bent een persoon en niet een volgende opdracht. De specifieke coachingstijl helpt je om problemen te zien en om de meest geschikte oplossing te zoeken in jouw situatie. Je wordt je bewust van je sterktes en zwaktes en leert hierop te bouwen om een volgende stap in je loopbaan te zetten. Het Loopbaanhuis heeft mij zeker zelfbewuster, veerkrachtiger en strijdvaardiger gemaakt dan ik voorheen was.”
Walter
“Na 14 dagen vond ik ander werk dankzij mijn begeleiding. Op een congres knoopte ik een gesprek aan met mijn toekomstige werkgever. Zonder begeleiding van Anita had ik dit vermoedelijk niet gedurfd. Ik was gecharmeerd door de positieve ingesteldheid en no-nonsensementaliteit. Ik kreeg presentatietips voor een sollicitatiegesprek en leerde me goed voorbereiden. Je vindt bij Het Loopbaanhuis ook morele steun als je het even niet meer ziet zitten en krijgt de kans om de dingen even van je af te praten.”
Inge
“Anita kent als geen ander de kunst om je een spiegel voor te houden, en confronteert je als het ware met jezelf. (…) Ik sta nu zelfverzekerder en bewuster in de arbeidsmarkt. Ik heb geleerd om op een positieve manier om te springen met veranderingen in mijn professionele leven. Zij heeft mij veerkracht bijgebracht: ik kan de tegenslagen die je onvermijdelijk tegenkomt plaatsen en relativeren. Zij heeft mij de waarde van levenslang netwerken bijgebracht. Wacht niet op de dingen die gebeuren, maar creëer je eigen kansen.
Walter
Samen kan je meer

Waarom laten topatleten zich begeleiden?
Omdat een motiverend woord je helpt om grenzen te verleggen.
Omdat een klankbord heel zinvol kan zijn.
Omdat vier ogen anders kijken dan twee.
Zelfs als ze samen in een spiegel kijken.

Ontdek jouw spiegel

Ook jouw positieve Loopbaanhuis-ervaring delen met anderen?

Laat jouw getuigenis achter

Ook jouw positieve Loopbaanhuis-ervaring delen met anderen?